– Jeg har ikke gjort noe galt!

Skrevet av: Truls Pedersen 13:02 27. mai 2015 , kategori: Øvrig

Atle Hamre ble observert på Jarlsberg i går og nå er det full krig igjen mellom ham og DNT.

Det var i går at Atle Hamre ble observert i hesteringen på Jarlsberg. Han skal ikke ha kjørt hest, men har oppholdt seg i hesteringen.

– Det er riktig at Atle Hamre ikke kjørte hest, men var tilstede ved gjerdet, ga instrukser og var også nede i gjestestallene og instruerte i hvorledes ting skulle være. Han var i høyeste grad delaktig etter de rapportene DNT har fått, sier DNTs generalsekretær Rune E Gustavsen.

– Voldgiftsdommen mot Atle Hamre forbyr ham å «benytte travbaner og treningsanlegg» eid eller disponert av travsporten, men ikke noe om opphold på banene utenom avvikling totalisatorløp og andre stevner, hva er dette karakterisert som?

– Atle Hamre var etter våre rapporter delaktig i treningen av Frode Hamres hester ved at han ga ordre og instrukser. Tidligere har Atle Hamre fulgt treningen av hester trent av broren Frode fra parkeringsplassen ved Meny, som ligger utenfor travbanens område på Jarlsberg. Det at han nå trer inn på banens område og bryter med tidligere praksis, ser vi som en provokasjon og en mer aggressiv holdning enn Atle Hamre før har hatt.

– Hva kommer DNT til å foreta seg?

– Etter forrige episode med Atle Hamre, hadde jeg et møte med hans bror Frode, som er ansvarlig for stallens hester. Etter det møtet undertegnet Frode et brev der det er en rekke betingelser knyttet til Atle Hamres tilknyning til brorens stall. Det som har skjedd nå, er et brudd på en av disse betingelsene. Jeg har bedt Frode Hamre om en skriftlig forklaring på hendelsen innen fredag. Jeg må si det oppfattes som et veldig uheldig trekk av Frode Hamre, det som nå er skjedd.

– Kan det bli aktuelt å utelukke Frode Hamre?

– Det har jeg ingen formening om på nåværende tidspunkt. DNT vil kjøre en formell prosess og har koblet inn advokat. Det er så langt saken er kommet, sier Rune E Gustavsen.

– Jeg skjønner ikke hva DNT og Øystein Dale på Jarlsberg ønsker å oppnå. Denne gangen har jeg ikke gjort noe galt. Jeg sto i jeans og joggesko ved gjerdet og så på hestene til Frode trene. Er jeg spedalsk, eller?, spør en oppgitt Atle Hamre.

– Det hevdes at du var aktivt med i treningen ved å gi instrukser og være i stallen, stemmer det?

– Nei! Jeg var tilstede i hesteringen og fulgte treningen. Voldgiftsdommen gir meg rett til det. Det har jeg sjekket med en lagrettsdommer og fått bekreftet fra en av de tre dommerne som skrev voldgiftsdommen mot meg. Jeg har en skriftlig uttalelse på dette. Nå har jeg virkelig ikke gjort noe galt! Det er ikke hver gang jeg har kunnet si det!

– Frykter du ikke at DNT iverksetter sanksjoner mot din bror Frode?

– Nei, jeg gjør ikke det, ganske enkelt fordi jeg har fulgt de premisser som ligger i voldgiftsdommen. Der står det at jeg ikke har anledning til å oppholde meg i hesteringen under totalisatorstevner og andre andre travstevner. Det var ikke noe slikt på Jarlsberg tirsdag. Og jeg benyttet meg ikke av anlegget i det jeg kun var der i sivil og sto passivt ved gjerdet.

– Jarlsbergs daglige leder Øystein Dale oppsøkte deg i hesteringen og hevder du da var sinna på ham. Stemmer det?

– Jeg forholdt meg helt rolig hele tiden, men når man føler man blir fotfulgt og trakassert uten å ha gjort noe galt, så ga jeg ham en kommentar av mer obskjøn karakter. Det kunne jeg spart meg, men det er også alt jeg beklager. Jeg snakket også med generalsekretær Rune Gustavsen etterpå og fortalte hvordan jeg så saken. Han ba meg «holde kjeft» i forhold til pressen. Det akter jeg ikke, sier Atle Hamre til TGN.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013