Uslåelig – i hvert fall denne gangen
Höwings Unbeatable var nettopp det i Örebro i går. Foto: hesteguiden.com

Uslåelig – i hvert fall denne gangen

Skrevet av: Truls Pedersen 07:23 12. juli 2019 , kategori: Utland

Det var oppløftende norske resultater i Örebro i går. Er du uslåelig i navnet, ja da er du kanskje også det i gavnet. Norsk Derby-hest var med og Stig H som oppasser!

Höwings Unbeatable er en av mange hvedagshester som er kommet til Norge fra Tyskland. Den sju år gamle sønnen til Hambletonian-vinneren Muscles Yankee kom faktisk ikke fra Tyskland. Han er bare født der. Höwings Unbeatable sto på stallen til den da østerrikske Jägersro-treneren Martin Redl da den særdeles aktive hesteeieren Steinar Nordengen (Sanda Racing Stable) kjøpte vallaken i 2015.

Senere har Höwings Unbeatable vært innom Danmark og Birger Jørgensens stall, og også en periode hos Nordengens samarbeidspartner Kjetil Helgestad i Toten Trav. Etter en skade i mars i fjor, tok det 366 dager flr Höwings Unbeatable kom tilbake i løpsbanen, og da i regi Robert «Robban» Bergh.

For Bergh har sterke Höwings Unbeatable gjort sterke løp på gode tider, men ikke vunnet før i går. Da ble det seier på karusellen i Örebro på 14,4v/2660. Den dyktige 35-åringen Kim Eriksson satt i jolla.

FIN I NY REGI
Diana L Olsson driver en fremragende unghestforvaltning i Askim sammen med samboeren Atle Garseg. De holder til på Kåre Dybdahls gamle gård, og har også noen eldre hester i trening. En nykommer er Personal Goals (e Federal Flex) som leverte en fin innsats til annen bak Höwings Unbeatable. Det sørget for at norske hesteeiere kunne hente hjem 75 000 kroner av premiepotten til Medel Svensson i løpet. Godt gjort!!

LYSMANNENS DERBYHEST
Rune Vidar Nordum fra Tårnåsen utenfor Oslo driver ikke bare i belysningsbransjen gjennom firmaet Nortronic. Han har også en meget fin norskfødt 4-åring hos Jörgen Westholm i Sverige. Dream Cash heter han og er etter Ready Cash og hoppe Kriterie-vinneren Dream Play.

Dream Cash bommet på Kriteriet i fjor, men i går viste han Derby-takter da han dundret til tet og åpnet på 08,6/500. Kilometeren gikk etter 12,2. På slutten ble Dream Cash spurtet ned, men annenplassen på 12,5a/2100 lukter det Derby-hest av.

STIG H SOM OPPASSER
Nok norsk. Vi nevner også to svenske 3-åringer av klasse. I Juliloppet med 150 000 kroner til vinneren, seiret megatalentet Fort Knox (e Muscle Hill) på 14,4a/2609 for Björn Goop. Fort Knox kan nå vise til seks seirer og en annen på sju starter. Han innledet karrieren hos Svante Båth, men da eieren mente Båth prioriterte andre hester i stallen, ble Pasi Aikio ny trener.

God var også 3-årshoppa Margaretsjöhammar (e Make It Happen) som vant på 13,2a/1609 for Ulf Ohlsson. Oppasser for den lovende 3-åringen er Stig H Johansson! Jo, det står det i premielista! Selvfølgelig er den levende legenden også trener av 3-årshoppa som tok den andre seieren i den femte starten.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013