Misforståelse ga tidenes smell
Slik så TGN ut i etterkant av Spin Lamas sjokkseier i Årjäng. TGN-faksimile

Misforståelse ga tidenes smell

Skrevet av: Trond Asheim 15:06 12. juli 2019 , kategori: Sport

Tilbakeblikk: Spin Lamas seier i Årjängs Stora Sprinterlopp i 1993 er tidenes overraskelse i løpet. Hesten skulle egentlig starte i sølvdivisjonen, men ved en feil ble han satt opp i hovedløpet.

Kanskje var det jærdialekten man ikke forstod i administrasjonen i Årjäng. Rune Wiig ringte hvert fall for å melde Spin Lama i sølvdivisjonsløpet, men da listene kom ut stod Spin Lama på i hovedløpet. Attpåtil i et vanskelig spor sju. Wiig skadet kneet noen dager før løpet og kanskje var han like glad han slapp å reise den lange veien til Årjäng. I stedet fikk Cato Antonsen sjansen i sulkyen. Han fikk beskjed om å gi hesten et fint løp og kjøre etter best mulig premie. Det gjorde Antonsen – og best mulig premie fikk han, nemlig førsteplassen!

– Vi kom veldig fint avgårde og havnet i annet utvendig. Hesten var skikkelig pigg og jeg tenkte underveis at «hva er det som skjer». Det ble veldig jevnt i mål og det gikk lang tid før resultatet ble klart. Da vi ble ropt opp ble jeg så glad at jeg kastet hjelmen til himmels. Jeg tror ikke de har funnet den ennå! Det var en spesiell og morsom seier, sier Cato Antonsen.

Vinneroddsen var snaut 90!

– På forhånd var det sånn at jeg helst ville ha stått og sett på det fine løpet i stedet for å kjøre en hest som kom til å havne sist. Men har man en hest som er ansett som sjanseløs, kjører man gjerne deretter og da kan det klaffe helt perfekt. Det er annerledes om man kjører en favoritt. Da skal det ikke mye til før det blir helt feil, sier Antonsen som også vant med Pilmingnist denne julidagen i Årjäng.

Mens Spin Lama fikk 200 000 svenske kroner for triumfen, venter det 600 000 på den som vinner Årjäng Stora Sprinterlopp i morgen. Kanskje kan Gøran Antonsen stelle i stand en overraskelse slik pappa Cato gjorde det for 26 år siden.

– Det er ikke helt umulig. Jeg synes Lionel ser pigg ut i trening. Han er ikke noe dårligere enn de andre, men det må klaffe litt. Før kunne man bare kjøre fram i dødens med Lionel da startrushet var over, nå må han ha litt mer hjelp på veien som de fleste hester. Gøran løser nok det, han har kjørt Lionel utrolig bra, sier Cato Antonsen.

Spin Lamares 
Som vi ser ble det også norsk fjerdeplass i løpet ved Inherit Me. King of the Sea og Super Nick endte uten premie, mens Shan Rags ble strøket. Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013