Kais flotte «Harry-dag»
Pantani kan vøre en hgest for årgangsløpene i år i regi Kai Johansen. Foto: hesteguiden.com

Kais flotte «Harry-dag»

Skrevet av: Truls Pedersen 17:44 16. april 2019 , kategori: Utland

Kai Johansen og kona Maria tok turen til Rättvik med to hester i dag. Det gikk forrykende. Én seier og en kanonsterk tredjeplass av en 3-åring som la inn 1.14 siste 1000 meter og ser ut som en årgangshest.

Kai Johansen og kona Maria dro fra Nannestad treningssenter klokka fem i dag tidlig med to hester med kurs for Rättvik.

Sju år gamle Lykkje Embla (e HG Balder) sto i annen rekke i et felt med 15 hester. Lykkje Embla gjorde en glitrende sisterunde og koblet seiersgrepet på sterke 26,4a/2140. I sulkyen satt Magnus Jakobsson som kusket for trener Kai Johansen. Lykkje Embla eies av Kais kone Maria Johansen. 22 000 kroner og seiersdekken ble det på Lykkje Embla og familien Johansen.

KAI TOK TUREN
– Jeg hadde egentilig ikke tenkt til å reise til Rättvik, men være hjemme på stallen. Magnus Jakobsson er en dyktig kusk og når han kunne kjøre begge, så tenkte jeg bli hjemme. Men så ble det til mat jeg ble med likevel. Svenske baner er trivelige å reise til, og Rättvik særlig, sier Kai Johansen som var godt fornøyd med Lykkje Embla.

– Magnus sa han var på henne med pisken én gang og hun bare skjøt unna. Hun vant med krefter igjen og har åpenbart toppformen inne, mener Kai Johansen om stall- og familiehesten som er oppdrettet av Per Sandbakken på Brumunddal.

DROPPER HANS PETTERS LØP
Noen løp senere sendte Johansen-stallen ut en særdeles spennende andelshest i form av 3-åringen Pantani. Sønnen til Pastor Stephen er oppdrettet av den gamle sykkelpresidenten og DNT-lederen Øistein Eriksen, som ofte gir sine hester navn etter syklister. Marco Pantani var en fantastisk syklist som vant Tour de France, men ble tatt for doping og senere døde av en overdose kokain, bare 34 år gammel.

Den skjebnen blir neppe den firbeinte Pantani til del. Den storvokste 3-åringen er et talent utenom det vanlige og fosset til tet i dagens løp i Rättvik. Han fikk bestemme etter 1.18 den første runden, men i sisterunden ble det hett rundt ørene på Pantani. Han fikk steinhardt press av Bastian (e Classic Photo) og Mattias Djuse. Det gikk i 1.14-fart hele sisterunden, og Pantani svarte opp i det lengste. På slutten spurtet smygkjørte Ies Elsaibet (e Super Photo Kosmos) ned begge to, mens Bastian smøg seg forbi Pantani som måtte nøye seg med tredje. 16,4a/2140 er likevel en av årets beste 3-årstider av en norskfødt 3-åring i år.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg tror Pantani er en av de bedre i årgangen, men han er ikke forsert. Det er snakket om Hans Petter Tholfsens minneløp som neste oppgave, men jeg er mer sugen på et lignende løp som i dag i Sverige. De tøffe løpene kommer tidsnok og Pantani trenger litt merf herding. I dag gikk han med mye i ørene og Magnus Jakobsson mente han kunne hatt mer å kjøre med om vi hadde optimalisert og hatt drapropper. Det kommer! Vi skal ikke bruke alle girene med én gang. Med unghestene må man tenke langsiktig, sier Kai Johansen om hesten som eies av Stall Right Price Tiles der eieransvarlig Kim Andre Eriksen jobber. Han er sønn av oppdretter og deleier Øistein Eriksen. Det er et andelslag som eier Pantani.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013