Vallesethers Mrs 100 prosent
Nils Vallesether måtte kjøpe seg ny bunad da han skulle vise Sunnmørsjenta på Seljord i fjor slik at oppdretteren ikke gjorde skam på den 22 år gamle hoppa. Foto: Arild Hansen

Vallesethers Mrs 100 prosent

Skrevet av: Kristine Kihle 16:26 14. april 2019 , kategori: Avl

Sunnmørsjenta er ei avlshoppe utenom det vanlige. Hun har hatt tre avkom til start denne uken, og alle gikk seirende ut. Nå har oppdretter Nils Vallesether kjøpt moren til et av årets store 3-årstalenter.

Sunnmørsjenta (f 96) fikk utmerkelsen ELITE på utstilling i Seljord i fjor, og bør være veldig nær utmerkelsen DNTs Eliteavlshoppe. Denne uken seiret hun med Valle Grim på Bjerke onsdag. Fredag var det Valle Grom som toppet resultatlisten. Valle Storm gjorde så absolutt ikke skam på familien, da han holdt helt inn til V75-seier på Leangen i går.

Valle_Storm_2402.jpgValle Storm gjorde uken komplett for Sunnmørsjenta på Leangen i går. Den Kjetil Helgestad-trente 6-åringen tok årets fjerde seier på sju forsøk. Foto: hesteguiden.com

– Det er en stolt oppdretter du snakker med. Sunnmørsjenta har vært ei gullhoppe for oss. Jeg er ydmyk, spesielt overfor de som har kjøpt hest av meg og fått dem så gode. Sunnmørsjenta lever i beste velgående. Hun er blitt 23 år, selv om hun er sprek synes jeg ikke det er riktig å avle mer på henne. Jeg ønsker at hun lever til hun er 30 år. Hun skal få lov til å leve så lenge hun har fine dager, sier Nils Vallesether som sammen med kona May var ringside på Leangen i går.

Ekteparet fra Reinsvoll på Toten er på vei for å hente en ny avlshoppe i Trøndelag.

– Vi har kjøpt Nordlirappa som er mor til Nordli Alma, så jeg håper vi kan få til noen flere interessante avkom. Jeg tror jeg lever evig. Det gjelder å tenke framover. Det er dette som er livet, sier 68-åringen og ler.

– Hvor mange føll venter dere i år?

– Fem stykker, den første som skal komme er etter Gyldne Tider. Egentlig skulle vi ha sju drektige hopper i år. Men sommeren i fjor var vanskelig. De som ble bedekt tidlig og sent, de tok seg. Midt på sommeren var det verre, men naturen får vi ikke gjort noe med. Heldigvis, sier Vallesether.

vallesether_2018.jpgNils Vallesether har mottat prisen for årets oppdretter tilhørende Biri travbane de tre gangene som galla er arrangert i Innlandet (Hedmark og Oppland). TGN-foto/KK

Tilbake til Sunnmørsjenta. Valle Mattis, som er blitt millionær, er hennes beste så langt. Hun har 3-årshoppe etter Dotterud Teddy (Valle Freda) som den siste. Flere blir det ikke.

– Henrik Olsen har Valle Freda. Hun står hos oppstallet hos Trond Lindbak. Eirik Høitomt kjørte hurtig med henne på Biri på fredag. Han sa det var en fin traver. Det skal bli spennende å få henne til start. Jeg skal forresten ha henne tilbake som avlshoppe. Jeg tror det kommer til å gro godt etter Sunnmørsjenta i neste ledd også. Myklejenta (mor til Mynte Rasmus) og Sunnmørsblesa (mor til Lille Amare) har begynt bra. Jeg regner med at Valle Tiril også blir avlshoppe i år, forteller Vallesether som ble æresmedlem i Norsk Hesteeierforbund forrige helg.

– Det setter jeg stor pris på, selv om det betyr at jeg begynner å dra på årene! De siste tre årene har vi også fått oppdretterprisen på hestegallaen på Biri. Det er ingen selvfølge, sier Vallesether på vei til hjem til Toten med en ny og spennende avlshoppe på hengeren.

Nordlirappa er søster til både Nordlirappen og Jærvsørappen. Nordli Alma (e Alm Viktor) som er hennes fjerde avkom debuterte på Leangen på mandag på 31,2vm.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013