Kala er på flyttefot
Årsmøte i Kala har gjort et vedtak om å fortsette arbeidet med å selge anlegget på Borgenhaugen. I 2022 kan spaden settes i jorden for et nytt anlegg nærmere Halden om alt går som styreleder Nils Olav Holm ønsker. Foto: hesteguiden.com

Kala er på flyttefot

Skrevet av: Kristine Kihle 22:46 11. mars 2019 , kategori: Sport

– Jeg legger ikke skjul på at det har vært uenighet, men vi har diskutert og kommet fram til et vedtak om å gå videre med prosjektet for å flytte Kala, sier leder Nils Olav Holm.

I kveld har det vært årsmøte i Kala for de seks travlagene som drifter travparken i Sarpsborg. Etter en runde med ekstraordinære generalforsamlinger i lagene, var det i kveld det skulle avgjøres om de skulle gå videre med arbeidet for å «flytte» 900-meters banen. Fredrikstad og Omegn travselskap, Sarpsborg og Omegn travselskap, Halden og Omegn travselskap og Skjeberg og Berg travselskap gikk for forslaget, mens Råde og Onsøy travselskap og Moss Fogderis travselskap stemte mot.

– Vi har ikke skrevet noen avtaler, bare så det er sagt. Men vi har fattet et vedtak om å gå videre med en utbygger som tar arbeidet og kostnadene med å få det nye området inn i arealplan i kommunen som et idrettsanlegg. Det nye området ligger ca seks kilometer fra Kala. Det gjenstår veldig mye, men nå har vi et år på oss til blant annet å få vurdert de skattemessige forholdene knyttet til et salg. Vi er heller ikke ferdig med å forhandle med utbygger. Arbeidet med et nytt anlegg kan tidligst komme i gang i 2022. Dette er startskuddet, forteller Nils Olav Holm som er leder i Kala-styret.

nils_olav_holm.jpgNils Olav Holm har et hjerte som banker for Kala, men legger ikke skjul på at han ser store muligheter for travsporten i området om de får et nytt anlegg i bytte. Foto: Inger Anne Gimmingsrud

Entusiasten fra Berg har fulgt Kala i mange år. I 2010 ble han utnevnt til «Årets ildsjel» på DNTs generalforsamling for sitt engasjement og sin dugnadsånd på nettopp Kala.

– Hvorfor denne plutselige trangen til å selge eller flytte slik du omtaler dette?

– Det er ikke Kala som har kommet med denne ideen. Det er kommunen som har kommet til oss, fordi vi besitter et område som er interessant for boligbygging. Kala har ligget inne som et definert boligområde i kommuneplanen i fem år allerede, påpeker Nils Olav Holm som ikke har ønsket å uttale seg om prosjektet før nå.

– Det er rett og slett fordi det ikke er noe som har vært klart, det er først i kveld at vi har bestemt oss for å gå videre med planene. Derfor har det ikke vært noe å skrive om før vi fattet et årsmøtevedtak. For oss i styret, som har jobbet med dette, har det vært viktig å informere og ta diskusjonen med de seks lagene – og ikke i pressen, legger han til.

– Hvorfor har dere valgt å kjøre en prosess uten å involvere DNT?

– Det har ikke vært noe å involvere DNT i før vi fikk bestemt oss. Det var to utbyggere som var interessert i å gi oss et tilbud. Det er dette vi har diskutert med lagene, og det er så langt ikke blitt skrevet under noen avtaler, understreker Holm.

Det er entreprenør og eiendomsutvikler Kampenhaug som har kommet med forslag til opsjonsavtale for å bytte til seg Kala mot å etablere et nytt anlegg på Rønneld. Området ligger også i Sarpsborg kommune, men i retning Halden.

– Hva har dette kostet?

– Ingenting! Alt er gjort på dugnad fra Kala-styret. I tillegg har vi hatt med oss Lasse Holmen (tidligere teknisk sjef i Sarpsborg kommune, og nå styremedlem i Veikle Balder, red anm) som et bindeledd mellom oss og kommunen. Han har vært inne i denne saken helt siden han jobbet i kommunen, og arbeidet i sin tid med å finne en mulig lokasjon for en ny travbane. Opprinnelig var det avsatt et området i nærheten av Kalnes. Dette var ikke så stort som det vi ønsket. Nå har vi fått muligheten til et mye større område (300 mål med muligheter for mer, red anm), i tillegg til at vi kommer til å sitte igjen med en økonomisk gevinst. Alle kostnader med regulering, infrastruktur, bygninger og travbane tar utbygger. Det er nettopp det som er så bra med dette prosjektet. Vi bærer ingen risiko, for vi skal kunne flytte ut av Kala – og rett inn i et nytt anlegg uten å ha brukt én krone eller lagt ned en dugnadstime på anlegget, understreker Nils Olav Holm til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013