Terminlisten: Få endringer
Tron Gravdal har ikke gjort de store endringene i neste års terminliste. Foto: hesteguiden.com

Terminlisten: Få endringer

Skrevet av: Trond Asheim 12:51 19. november 2018 , kategori: Sport

Det er lagt opp til sju færre kjøringer i terminlisten for 2019 kontra dette året. – Om vinteren er det ikke så mye mer å kutte. Da må vi i så fall over på travfrie dager i Norge, sier sport- og avlssjef i DNT, Tron Gravdal.

Dette året blir det avviklet 505 trav- og galoppstevner i Norge. Neste år er det lagt opp til 498 i terminlisten som blir offentliggjort i dag. Til sammenligning var det for ti år siden 585 stevner. Dagen hvor det ikke blir avviklet verken trav- eller galoppstevne i Norge nærmer seg.

– Utviklingen går den veien, men det er selvsagt ikke noe vi ønsker oss og vi vil prøve å unngå det så langt det lar seg gjøre. 2015-årgangen er den minste vi har. Både 2016, 2017, 2018 og den årgangen som er født i år, er større. Vi har greid å snu fødselstallene. Det gir håp for framtiden, sier Gravdal.

Kuttet for neste år er først og fremst knyttet til lunsjomganger. I tillegg vil man kjøre litt færre løp totalt.

– Det er vinteren som er den mest prekære årstiden når det gjelder å fylle løpene. Men i denne årstiden har vi tatt bort alt som er mulig å ta bort. Det er kun Dagens Rett vi kjører på vinterstid og det er viktig med tanke på eksport av spill til svenskene. Ellers er det bare kveldskjøringer. Så skal vi kutte mer vinterstid så er det å ikke kjøre i det hele tatt enkelte dager som er alternativet, sier Gravdal.

Større endringer neste år

De store endringene er det dog ikke neste år. Det blir mer å ta fatt i for terminlisten 2020. Da er nemlig Drammen travbane borte fra kartet.

– Det føltes naturlig å ikke gjøre så store endringer for neste år i og med at det tvinger seg fram en del endringer i 2020, sier Gravdal.

Verdt å merke seg:

* Den franske lunsjen blir neste år sammenhengene fra 1. april til 15. august. Franskmennene ønsker nå kun å spille til tre løp på hver kjøring. Det blir likefullt fem løp i disse lunsjomgangene ettersom man ønsker å beholde V5-spillet for de norske spillerne.

* Harstad ble fratatt sin V75-kjøring i år, men er nå tilbake i varmen. 3. august er det V75-fest i nord. – Det er bra for de som driver med trav i nord å ha noe å strekke seg etter, sier Gravdal.

* Grand Prix-travet på Jarlsberg blir som de siste årene med kjøring fra torsdag til søndag. Ledelsen ved banen ønsket også å kjøre onsdagen, men ble ikke hørt. Kongsvinger får i stedet holde vorspielet som vanlig. – Vi føler Grand Prix-travet på Jarlsberg er omfattende nok. Med det hestemateriellet vi har skal det litt til å få kvalitet fem dager i strekk, kommenterer Gravdal.

* Forus legger opp til å ha sin største happening første helgen i mai. – Forus ønsker heller å ha størst fokus på kjøringen i mai kontra den i juni som havner litt i skvis mellom OGP-helgen og midtsommertravet på Leangen. Første helgen i mai blir det dobbeltkjøring på Forus med blant annet DNTs Hoppechampionat for begge raser, sier Gravdal.

* Unionskampen på Momarken går neste år en uke senere enn normalt, 23. mars.

* Lørdag 21. desember blir en historisk dag – og en trist dag for mange. Da avholder Drammen nemlig sin siste totokjøring før banen legges ned. Banen avslutter med V75-kjøring.

Se hele terminlista i morgendagens utgave av TGN.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013